Tip:
Rozstaw osi
Fabia 2462
Bravo 2600
Cruze 2685
Orlando 2760
14 cm różnicy fabia<-> bravo już raczej będzie zauważalne. Prawdopodobnie tak jak 8 cm bravo<->cruze.
Tylko że Orlando z tego co wyczytałem ma 3 rzędy siedzeń, więc wypada mniej korzystnie.
Jak auto ma być ciorane codziennie 150 km przez 4 osoby to raczej większy rozstaw osi niż mniejszy.
dzida - Orlando chyba jednak odpada (cena w dieslu zbyt wysoka) a benzynowy 1,8 paliwożerny - ale auto bardzo fajne.
Samochód na 2 max 3 lata :P
Zamieszczone przez Maicroft
A Ceed 1.6crdi??
z tego co wyczytałem to 1,6 CRDI są wmiarę dobre ale podstawowa jednostka 90KM to nie to samo co pozostałe.
Orlando kusi ale to raczej nie auto do codziennej jazdy do pracy.
Fabia i Octavia oraz Jetta są brane pod uwagę ale chyba chciał bym spróbować coś "nowego". Więc ich temat pomijam narazie przy wyborze.
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Jestem w stanie zrozumieć że ktoś może mieć Fabię i ją lubić (to już mniej) ale z wymienionymi autami nie ma żadnego porównania. Klasę niżej i koszmarnie brzydki środek. Do tego debilnie zaprojektowana aerodynamika powodująca że podczas jazdy w deszczu przy 130km/h nie widać nic w bocznych lusterkach bo dokładnie na ich wysokości zasuwa strumień wody z maski.
Jestem w stanie zrozumieć że ktoś może mieć Fabię i ją lubić (to już mniej) ale z wymienionymi autami nie ma żadnego porównania. Klasę niżej i koszmarnie brzydki środek. Do tego debilnie zaprojektowana aerodynamika powodująca że podczas jazdy w deszczu przy 130km/h nie widać nic w bocznych lusterkach bo dokładnie na ich wysokości zasuwa strumień wody z maski.
a Astra III w dieslu? Tak kombinuję bo auto ma max 3 lata posłużyć i być typowym dojeżdżaczem ekonomicznym do pracy ( tyle mam zamiar jeszcze pracować/ służyć) a potem i tak będzie zmiana
PAOLO ESCO, ja jestem teraz na urlopie i dopiero będę początkiem października w pracy to będziemy myśleć.
Co do Mondeo to powiem Ci że jeżeli będę miał jeszcze taki samochód na placu to może z wersją silverx 1.6 120 km benzyną zbliżę się do Twojego budżetu
Ale nic nie obiecuję. Te 65 tys zł to jest max?
Co do Mondeo to powiem Ci że jeżeli będę miał jeszcze taki samochód na placu to może z wersją silverx 1.6 120 km benzyną zbliżę się do Twojego budżetu
I to jeśli chodzi o wielkość wnętrza i komfort dla 3-4 osób byłaby absolutnie bezkonkurencyjna oferta
PAOLO ESCO, na bank Nissany bym odpuscil. Jakosc tych po 2000 roku robionych w GB jest nieporownywalnie gorsza od tych z lat 90. Np-almera I i almera II.
Tak MAX. Nie mam ochoty pakować więcej kasy w auto na dojazdy do pracy... zakup konkretnego auta zostawiam sobie za 3 lata do realizacji.
Zamieszczone przez MisiekWAW
jeśli chodzi o wielkość wnętrza i komfort dla 3-4 osób byłaby absolutnie bezkonkurencyjna oferta
zgadza się, wiem bo maiłem MK III w wersji GHIA :szeroki_usmiech
Renault też biorę pod uwagę...ale chyba jednak nowy Ford Focus był by lepszy.
Podsumowując: kwota do wydania do 65 tys
silniki 1,6 benzyna MAX lub silnik diesla najchętniej a do tego obowiązkowo klima (musi być).
Na placu boju pozostały jak narazie:
Nissan Tida - silnik 1,6 benzyna (duże auto i wygodne choć szkoda że to nie mają diesla w nich)
Nissan Note - 1,5 dci lub 1,4 benzyna
Megane - 1,5 dci lub 1,6 benzyna
Chevrolet Cruze z silnikiem 2.0 diesel
Citroen C4 z silnikiem 1,4 lub 1,6 benzyna lub 1,6 HDI - podoba mi się te autko :P
Citroen Berlingo 1,6 HDI
Nowy Ford Focus 1.6 TDCi - fajne i ładne autko
Fiat Nowe Doblo lub Brawo z silnikeim 1.6 Multijet 16v - łamie stereotypy i może pora będzie wypróbować te autka :roll:
A może jeszcze jakiś pomysł?
z tych aut co wymieniasz to wzialbym Cruze'a z tym dieslem.. chociaz jesli piszesz ze masz d wydania 65k to moze lepiej dolozyc 10% tej kwoty i kupic Superba 1.4 TSI Comfort...??? Zapytaj kolege danielcio o cene.... warto, a ten samochod bije na glowe wszystkie co wypisales.
dlaczego Ty nie pracujesz u Opla :?: :diabelski_usmiech
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Kto jeszcze z forumowych sprzedawców oferuje jakieś inne auta niż Skoda?
Andrev3 - Ford
Danielcio - wiadomo Skoda
xxxmikey - Skoda... ( tylko Skoda?).
jaczak1 - Skoda
Zamieszczone przez piramida
kup sobie superba
:hmm jeszcze nie teraz...narazie potrzebuję zwinnej, wygodnej i ekonomicznej "taczki" do jeżdżenia. Superb dla mnie narazie jest za duży.
Kto jeszcze z forumowych sprzedawców oferuje jakieś inne auta niż Skoda?
Andrev3 - Ford
Danielcio - wiadomo Skoda
xxxmikey - Skoda... ( tylko Skoda?).
jaczak1 - Skoda
Zamieszczone przez piramida
kup sobie superba
:hmm jeszcze nie teraz...narazie potrzebuję zwinnej, wygodnej i ekonomicznej "taczki" do jeżdżenia. Superb dla mnie narazie jest za duży.
danielcio ma nie tylko skody, ale fiata i kia tez (o chevrolecie nic nie wiem...?)
Komentarz